Jajecznica z salsą warzywną

Jajecznica z salsą warzywną

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Polska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

  •        TABASCO® Chipotle Sauce

  •        6 jajek

  •        1 awokado

  •        2 pomidory

  •        1/2 pora

  •        Masło

  •        Kolendra

  •        Czosnek

  •        Sól

  •        Woda

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Rozbij jajka do głębszej miski, dodaj TABASCO® Chipotle Sauce, wodę oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj, do momentu połączenia się składników. 

  2. Na średnim ogniu rozgrzej dużą patelnię. Roztop kawałek masła tak, aby pokryć dno całej patelni. Na patelnię wlej przygotowane wcześniej jajka, cały czas mieszając tak, aby nie doprowadzić do przywarcia. 

  3. W miseczce wymieszaj posiekane pomidory, awokado, por, czosnek, kolendrę. Na koniec dodaj TABASCO® Chipotle Sauce, całość wymieszać. Na talerz nałóż porcję jajecznicy, a na nią salsę warzywną.

  4. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select