Kimchi z Tabasco® Pepper Sauce / TABASCO® Sriracha Sauce

Naturalne kimchi z TABASCO® Pepper Sauce i TABASCO® Sriracha Sauce

Czas Przygotowania min Liczba Porcji 12 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

DZIEŃ 1: 

  •        1 średnia kapusta pekińska
  •        1 mała biała rzepa
  •        30 g cukru brązowego
  •        10 g soli kamiennej

DZIEŃ 2:

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1.  Cukier i sól dokładnie wetrzyj w warzywa, odstaw na kilka godzin do    lodówki.

  2.  Gdy woda zacznie wyciekać z warzyw, mieszaj i przyciskaj czymś ciężkim,  tak by warzywa były w niej zanurzone. Odstaw je na noc do lodówki.

  3.  Kapustę i rzepę dokładnie odcedź z wody. Posiekaj czosnek, imbir, dymkę,  a marchewkę pokrój w słupki.

  4.  Wymieszaj Sos sojowy Kikkoman, sos rybny, TABASCO® Pepper  Sauce i TABASCO® Sriracha Sauce z cukrem, by powstał gęsty sos.

  5.  Wetrzyj sos w warzywa, ułóż je ciasno w kamionkowym naczyniu  i przechowuj w temperaturze pokojowej przez 3 dni, następnie około 2  tygodnie w lodówce.

  6.  Na zdrowie 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select
256ml
15,99 zł