Linguini z warzywami chińskimi, groszkiem i kurczakiem

Linguini z warzywami chińskimi, groszkiem i kurczakiem

Czas Przygotowania 25 min Liczba Porcji 6 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Azjatycka
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

 

GREMOLATA:

  •        TABASCO® Pepper Sauce 

  •        1 pęczek natki pietruszki

  •        2 ząbki czosnku

  •        Oliwa z oliwek extra virgin

  •        Sól

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1.  Udziki oczyść, pokrój w cienkie plastry i zamarynuj w mieszance  z Cytrusowym sosem sojowym PONZU Kikkoman, TABASCO®  Jalapeño  Sauce soli i oliwy  z oliwek.

  2.  Gremolatę zrób poprzez posiekanie natki pietruszki i połączenie jej ze  zmiażdżonym czosnkiem, solą, TABASCO® Pepper Sauce oraz oliwą  z oliwek.

  3.  Makaron ugotuj w 4 litrach dobrze posolonej wrzącej wody. W  międzyczasie na oliwie podsmaż mieszankę chińską, dodaj groszek  i dopraw Sosem sojowym Kikkoman. Całość  zalej Passatą Pomidorową  Mutti i poczekaj na makaron.

  4.  Tuż przed wrzuceniem makaronu do sosu, usmaż na bardzo gorącej patelni   lub grillu kurczaka.

  5.  Dodaj makaron do sosu, całość energicznie wymieszaj i gdy będzie gotowy,  wykładaj.

  6.  Na wierzch ułóż kurczaka, a całość polej aromatyczną i ostrą gremolatą.

  7.  Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
250 ml
Naklejki
vegan
15,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select
700 g
7,99 zł
400 g
5,99 zł
150 ml
29,08 zł
Please select
500g
8,49 zł