Łosoś z warzywami i TABASCO® Pepper Sauce

Soczysty łosoś z TABASCO® Pepper Sauce

Czas Przygotowania 45 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  •        TABASCO® Pepper Sauce

  •        Mutti Polpa Pomidory Drobno Krojone

  •        800 g łososia 

  •        500 g marchwi

  •        150 g pietruszki

  •        100 g selera

  •        1 duża cebula

  •        1 mały por (biała część)

  •        3 szklanki wody

  •        1 łyżeczka soli

  •        3 ziela angielskie

  •        1 listek laurowy

  •        1/2 łyżeczki: pieprzu, słodkiej papryki, bazylii, oregano

  •        Olej roślinny 

  •        Natka pietruszki 

  •        Kolendra świeża

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1.  Łososia podziel na kawałki, posyp solą, pieprzem, odłóż.

  2.  Marchew, pietruszkę, selera obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.  Przełóż do garnka i zalej wrzącą wodą, posól. Gotuj przez 15 minut pod  uchyloną pokrywą. Pod koniec dodaj ziele angielskie i listek laurowy.

  3.  W czasie gdy warzywa się gotują, możesz upiec rybę.

  4.  Odlej trochę wywaru z warzyw i połącz z Pulpą pomidorową Mutti i   TABASCO® Pepper Sauce.

  5.  Cebulę i pora pokrój w półplasterki i zeszklij na patelni na oleju, dodaj    ugotowane warzywa wraz z wywarem oraz Pulpą Pomidorową Mutti,    wymieszaj i zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem, papryką,  bazylią i oregano.

  6.  Gorące warzywa połóż na usmażonej rybie w naczyniu szklanym.

  7.  Potrawę najlepiej przygotuj z wyprzedzeniem, aby nabrała smaku. Przed  podaniem udekoruj natką pietruszki lub kolendrą.

  8.  Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
29,08 zł
Please select
350 ml
52,98 zł
Please select