Dlaczego ketchup trzeba wstrząsnąć przed użyciem?

Dlaczego ketchup trzeba wstrząsnąć przed użyciem?

Tomato Ketchup , produkowany przez firmę Develey, jako jeden z niewielu ketchupów dostępnych na polskim rynku nie zawiera substancji konserwujących i zagęszczających, ale również skrobii, które są stosowane przez innych producentów. Jako jedyny ketchup na polskim rynku także nie zawiera glutenu, co jest istotne dla osób uczulonych na ten składnik. Tomato Ketchup produkowany jest w specjalnej technologii dzięki której w procesie homogenizacji następuje jego naturalne zagęszczenie. Metoda ta jest dużo droższa od tradycyjnej i wymaga stosowania specjalnej odmiany przecieru pomidorowego, który może być produkowany jedynie przez kilku producentów w Europie. Ponieważ ketchup Tomato produkowany przez firmę Develey nie zawiera żadnych substancji zagęszczających, podczas przechowywania następuje delikatny proces wytrącania się wody i właśnie dlatego należy zawsze przed użyciem wstrząsnąć opakowaniem.