Odkryj świat sosów Mutti

Odkryj świat sosów Mutti

Gotowe sosy przygotowywane na bazie Pulpy pomidorowej Mutti oraz oliwy z oliwek. Pulpa, czyli pomidory krojone od Mutti, to wyłącznie miąższ, czyli najlepsza część pomidora. To właśnie on zawiera najwięcej smaku, witamin i wartości odżywczych. Dlatego też „pomidory krojone” od Mutti niektórzy nazywają tzw. polędwicą z pomidora. Konkurencyjne marki produkują pomidory krojone z całych pomidorów – czyli tak, jakby wkładali do puszki całe jabłko z ogryzkiem. Mutti ten „ogryzek” wyrzuca.

Pomidory użyte do produkcji sosów pochodzą w 100% z włoskich upraw i certyfikowanych pól. Z rolnikami łączą nas wieloletnie, międzypokoleniowe relacje – niektóre trwające nawet ponad 50 lat! W celu zapewnienia najwyższej jakości, pomidory na danym polu uprawia się co 4 lata. Przez pozostałe 3 lata ziemia „odpoczywa” w celu odbudowania minerałów, które później oddaje kolejnym pomidorom. Mutti nie akceptuje produkcji na ziemi wyjałowionej

Kolejnym sekretem wyjątkowego smaku naszych sosów do makaronu jest opatentowany przez Mutti proces obierania skórki na zimno, podczas którego pomidory obierane są ze skórki w temperaturze pokojowej (ok. 20℃). Każde poddawanie pomidora wysokiej temperaturze nie tylko zmienia jego piękny czerwony kolor na bardziej brunatny, lecz także pozbywa go części wartościowych składników mineralnych i witamin.

  • Wszystkie sosy Mutti są wolne od GMO i nie zawierają żadnych sztucznych dodatków i konserwantów.
  • Dostępne w 5 wariantach smakowych: z oliwkami, z grillowanymi warzywami, z bazylią, z serem Parmigiano Reggiano oraz z papryczką chili.
  • Idealny do makaronów, wystarczy tylko podgrzać!